Metaldetektor  

MARKEN FORTÆLLER HISTORIER

At går med metaldetektor er blevet meget populært de senere år, fordi der efterhånden er fundet rigtig mange skatte og hobbyen har fået meget positiv omtale. Hver gang der findes et oldtidsfund, er det med til at bidrage til historien og nogle gange ændre den. Derfor er det en utrolig spændende hobby.

MÅ JEG BEHOLDE MIN SKAT?

Hvis du finder noget som er før 1536 eller som museet betegner som danefæ, så skal du indlevere skatten og får så en passende findeløn derefter. Skulle du være så heldig at finde en decideret skat, så stop gravningen og kontakt museet med det samme.
Alt fra 1. og 2. verdenkrig må du gerne beholde selv samt mønter efter år 1536.

SÅDAN FINDER DU FORTIDSMINDER

Først og fremmest skal du have tilladelse fra en lodsejer før du må gå på hans mark. Dernæst skal du bruge en detektor, et graveredskab og med fordel en pinpointer. Husk også fundposerne og skriv GPS koordinatet ned på posen så historien omkring fundet ikke går tabt. Brug en GPS til at nedskrive koordinaterne.
Hvis du har fundet et oldtidsfund som er ældre end år 1536 er det vigtigt at du indleverer det til dit lokale museum som så indsender det til nationalmuseet. Hvis de erklærer det som danefæ, så modtager du en findeløn. Proceduren kan du finde her på natmus.dk