magnetfiskeri.png

Magnetfiskeri er en sjov aktivitet for hele familien, og er en god måde at være aktiv på i naturen. Der er nogle få ting du skal være opmærksom på, når du vælger din fiskemagnet.

Er du ny til magnetfiskeri, så kan det være utroligt svært at vurdere hvilken trækstyrke man skal vælge. Ofte så undervurderer man derfor også hvilken styrke man skal vælge. Er du i tvivl så er et godt råd af følge de anbefalede trækstyrker. Du kan læse mere om trækstyrker og test af magneterne her.

Find et stort udvalg af fiskemagneter her.

Anbefalede trækstyrker

✔️ 55-299KG: Magneter til børn og begyndere. Anbefalet 4-9 år.
✔️ 300-600KG: Magneter til både begyndere og øvede. Anbefalet 9-15år
✔️ 601-1.199KG: Magneter til begyndere og øvede. Anbefalet +15år
✔️ +1.200KG: Magneter til øvede magnetfiskere (Ekstrem). Anbefalet +18år


Igennem denne guide har vi beskrevet de forskellige typer af magneter der er på markedet, og oplistet fordele og ulemper ved de forskellige typer. 

Magnettyper:

1: Topøjet Fiskemagnet

Topøjet fiskemagnet

En topøjet magnet kaldes også enkelt-side-magnet. Klassisk magnet som trækker fra bunden, hvilket gør den særligt anvendeligt når du magnetfisker fra f.eks. en bro. Magnettypen er i kraftig kvalitet er og ofte den type børn og nybegyndere starter med.

Fordele:

check Særligt god ved lodret magnetfiskeri f.eks. når du står ved en bro

check Billigere end de andre magnettyper

check Er lettere (vægt) end de andre typer af magneter

check Henvender sig til børn og begyndere

Trækstyrker: fra 55KG – 300KG

Priser fra 129,-

Se hele udvalget af Topøjet Fiskemagneter

.

2: Dobbelt-sidet Fiskemagnet

dobbelt fiskemagnet

En dobbelt-sidet magnet er 2 magneter som er sat sammen til én. Dens trækstyrke angives derfor f.eks. 600KG (2 x 300KG). Magneten er magnetisk både i toppen og bunden, hvilket betyder at dens areal er 2x større end en topøjet magnet. Dette gør den særligt anvendelig når du fisker fra en sø eller havn, hvor du kaster magnet ud og trækker den tilbage.

Alle magneter fra Treasuremagnet kan fæstnes i siden eller i toppen af magneten. Det betyder at magneten nemt kan omdannes til en topøjet magnet. øjet i både siden og i toppen.

Fordele:

checkGod all-round magnet

checkSærligt anvendeligt når du fisker fra sø eller havn

checkKan omdannes til topøjet magnet.

checkHenvender sig til børn og voksne, samt begyndere og øvede.

Trækstyrker: fra 400KG – 2.2tons

Priser fra 449,-

Se hele udvalget af Dobbelt-sidet Fiskemagneter

.

3: 360 graders Fiskemagneter:

360 graders fiskemagnet

360 graders er super kraftige fiskemagneter som tiltrækker metaller fra alle sider og top/bund. Magneterne er ikke beskyttet med cover på samme måde som de andre typer af fiskemagneter, hvilket er med til at give dem styrken. Den manglende beskyttelse gør dog at magneten er mere porøs, hvilket betyder at magneten kan splintre (lige som glas) hvis den bliver udsat for hårde stød. Vi anbefaler derfor også altid at anvende beskyttelses cover til denne type fiskemagnet.  

Fordele:

checkSuper kraftige fiskemagneter.  

checkTrækker på alle sider af magneten

checkPerfekt til broer, søer, havne mm.

checkHenvender sig til +18år

Trækstyrker: fra 1.000 KG – 1.600KG

Priser fra 999,-

Se hele udvalget af 360 graders Fiskemagneter

 

Anbefaling

Vi ser desværre løbende magneter på markedet der ikke lever til den trækstykre (KG), som de ellers angiver. Vil du undgå at blive snydt når du køber fiskemagnet, så anbefaler vi at du kun handler med butikker som kvalitets tjekker deres produkter.

.

Udstyr og Tilbehør

Reb

Magnetfiskeri - reb

Et godt stærkt reb er en klar anbefaling til en hver magnetfisker. Vi anbefaler reb med en tykkelse på 6-10mm tykkelse, da tyndere reb ofte kan skære i fingrene når du trækker magneten ind. Derudover må rebet ikke være for kort da det gør at magneten ikke kan kastes langt.

Vi anbefaler at man vælger reb med én karabinhage og en løkke i enderne. Det gør at man let kan montere magneterne og man ikke risikere at knuderne går op når man magnetfisker. Det er vigtigt at du vælger et reb hvor karabinhagen ikke er magnetisk, da karabinen og magneten ellers vil tiltrække hinanden og sætte sig sammen. Alle reb fra TreasureMagnet er ikke-magnetiske. Rebet må desuden ikke være for svagt, da man risikere at det springer når man trækker det ind, hvis magneten sætter sig fast.

Valg af reb

checkVælg reb på 20-30m længde

checkVælg reb på 6-10mm tykkelse

checkReb med løkke og karabin er en fordel

checkVælg et reb der matcher fiskemagnetens trækstyrke

checkVælg et reb hvor karabinhagen ikke er magnetisk

Se hele udvalget af reb

.

Fiskekrog

Magnetfiskeri fiskekrog og anker

Trækkrogen er ofte overset af mange magnetfiskere. Trækkrogen er især anvendelig til større objekter som f.eks. cykler, indkøbsvogne og pengeskabe som kan have sat sig fat på bunden. Krogen kan desuden være anvendelig til at trække din fiskemagnet fri, i tilfælde af den sætter sig fast.

Vores erfaring er at det ofte er lige så sjovt at fiske med en god trækkrog som en magnet, og bør derfor være en fast del af en hver magnetfiskers fiske ’grej’.

Fiskekrogen henvender sig til både børn og voksne.

.

checkTræk større genstande op som magneten ikke kan

checkTræk ikke-magnetiske genstande op.

Køb Fiskekrog

.

Handsker

Magnetfiskeri - Handsker

Anvend altid handsker når du magnetfisker. Handskerne beskytter mod rifter når du fisker, og beskytter fingrene i tilfælde af du får dem i klemme mellem magneten og metalobjektet. Handskerne beskytter desuden mod det kolde vand, så du ikke så hurtigt kommer til at fryse fingrene.

Anbefaling: Vælg handsker der er beskyttet med latex eller gummihandsker.

.

Handsker beskytter mod:

checkHandsker beskytter mod rifter

checkHandsker beskytter mod at få fingrene i klemme

checkHandsker gør at dine hænder ikke fryser

Køb Handsker
 
.

Threadlocker 242 - lim 

Threadlocker 242 - magnetfiskeri

Threadlocker 242 er en særlig lim specielt anvendelig til fiskemagneter. Over tid kan øjet og magneten løsne sig så magneten kan falde af. Der er altså en risiko for at man mister sin magnet, hvis man ikke anvender threadlocker eller løbende spænder øjet og magneten. Limen føres ind i gevindet mellem magneten og øjet så det er permanent faste.

Vi anbefaler altid brug af threadlocker 242 lim.

Køb Threadlocker 242

Hvad betyder trækstyrken?

Trækstyrken er den maksimale vægt (KG) som magneten kan løfte. Trækstykren er målt og testet ud fra idelle vilkår, hvor hele magnetens overflade areal har fuld berøring med metallet, uden der er skidt og støv mellem de to. I praktis vil magneten kun sjældent være i fuld berøring med metal objekter i vandet, da der ofte er skidt og alger mellem magneten og metallet. Derudover sidder metallet ofte fast i bunden af søen/havet, samt vandmodstanden kan også have indvirkning på hvor meget du kan trække op. Som tommelfingerregel plejer vi derfor at sige at magneten kan fange genstander er vejer 10-20% af den reele trækstyrke. Som eksempel vil en 200KG magnet derfor kunne trække genstande på omkring 20KG.