Vælg den oplader der passer til dit behov

Det kan være svært at vurdere hvilken oplader man skal vælge – særligt hvis man er nybegynder og skal vælge sin første oplader til sine batterier. Som så mange andre ting her i livet så er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Når det er sagt, så har vi testet alle de typer af opladere på hjemmesiden, så er du i tvivl så kan du altid ringe eller skrive til os. Så hjælper og rådgiver vi gerne så du er sikker på du får den rigtige oplader første gang.

Du kan se hele vores sortiment af opladere her

Vi har listet 4 punkter som du bør overveje inden du vælger oplader.

1. CE-godkendte

Det kan virke omsonst at nævne det, men når du vælger din oplader så bør du sikre at den er CE-godkendt. CE-godkendelsen er din sikkerhed for at den er testet og sikkerhedsgodkendt til der danske og europæiske marked. Vi ser desværre jævnligt opladere der er parallelimporteret fra f.eks. Kina. Opfylder opladeren ikke sikkerhedskravene til CE-mærkningen, så kan produktet derfor udgøre en potentiel brændbare hvis de ikke er produceret korrekt.

Er du i tvivl, så spørg altid butikken du handler med.

2. 2-porte eller 4-porte

De fleste opladere har 2 porte/slots til at oplade batterierne med. Afhængig at din lygte og dit behov kan det dog være en fordel at købe en oplader med 4-porte fra starten af.

Lygterne du køber her på hjemmeside bruger typisk 2-4 batterier ad gangen. Bruger lygten f.eks. 4 batterier ad gange vil det derfor være en fordel hvis din oplader også kan oplade 4 batterier ad gangen for at minimere ventetiden på genopladning. Andre årsager til at vælge en oplader med 4-porte kan være hvis du bruger din lygte meget eller ønsker du at have et sæt ekstra batterier med når du er på tur.

3. Boost funktion

De fleste standardopladere lader med 500mA i timen. Det betyder at et batteri af typen 18650 med 3500mAh tager 6-8timer at oplade, mens et batteri af typen 26650 ofte tager mere end 12timer at oplade. Det er for mange personer helt ok, da de ikke bruger batterierne så ofte. Planlægger du at bruge batterierne meget, eller er du den type der skal bruge batterierne spontant, så kan det godt betale sig at købe en oplader med 'Boost' funktion. 

Mere avancerede opladere har ofte den funktion, hvilket betyder at du kan oplade batteriet med 1000mAh, 2000mAh eller i nogle tilfælde op til 4000mAh. Det er altså op til 8 gange hurtigere end den tid en normal oplader tager at lade batteriet op. Et batteri af typen 26650 vil du derfor kunne lade op på 1.5 - 2 timer.

4. Digitalt display

Alle de opladere vi har på hjemmesiden, vil indikere om batteriet er fuldt opladet eller ej. For de billige opladere viser den det ved at lyse rødt (oplader) eller grønt (Fuldt opladt). Mere avancerede opladere har et display som blandt andet viser hvor meget batteriet er opladet (f.eks. hvor mange procent det er opladet). Denne funktion er især nyttigt hvis du er i tvivl om hvor meget batteriet er opladet. På den måde undgår du at tage af sted med et batteri som ikke er opladet, og måske går ud efter blot 20 min.

En bonus ting ved mange opladere med display er at de kan vise spændingen (volt) på batteriet. Dette kan være nyttigt at vide hvis du er i tvivl om batteriet er ved at være død/defekt. Et batteri der er dødt/defekt vil vise 0 volt.