magnetfiskeri.png

Er magnetfiskeri en sport? Ja, i den grad. Men denne sport kræver ikke det store udstyr. Selvfølgelig kan man, som i så mange andre sportsgrene, opgradere til større og bedre udstyr, men i bund og grund behøver man ikke andet end en magnet forenden af et langt reb. Så er du i gang.

Find et stort udvalg af fiskemagneter her.

I Danmark er der ikke ret mange steder hvor man må magnet fiske. Det kan være super sjovt at prøve den lokale havn, og der vil være fangstgaranti, næsten hver gang.

Tag ungerne med på magnet fiskeri og se dem blive vildt begejstret for det de hiver op af vandet. Hos treasurehunter.dk finder du alt det du skal bruge til at starte dit magnet fiskeri og du kan med fordel læse resten af denne artikel for at få nogle gode tips til magnet fiskeriet i Danmark.

Instruktion:

Vi anbefaler at du læser vores instruktion inden du går i gang.

Få tips & triks til magnetfiskeri. Følg os på Facebook gruppen: Magnetfiskeri: For begyndere

#1 vælg den rigtige magnet og trækstyrke

Den helt rigtige trækstyrke er essentiel for din succes med vandet. Hvis du for eksempel vil magnet fiske i en travl havn, hvor der som oftest dumpes metal, cykler og knallerter, skal du have en magnet der er stor nok til at trække disse. En trækkrog vil her også være ideel.

Derimod, hvis du har fundet en gammel mose, hvor tilgængeligheden er begrænset og der ikke rigtig kommer nogle mennesker, kan en lille magnet være fin til at fange gamle mønter fra middelalderen eller andre gamle mindre metalgenstande.

Det samme hvis man magnet fisker med børn. Giv dem em størrelse magnet de kan håndtere. Det gør fiskeriet sjovere i længden.

#2 Vælg det rigtige sted af magnetfiske

Der er mange rigtig gode steder rundt i Danmark at magnet fiske, og vi ser heldigvis stadig at der bliver fundet rigtig mange spændende ting. Der kan dog være stor forskel på om du har heldet med dig. Vores erfaringer viser at:

  • Søer og åer er ofte rigtige gode steder at magnet fiske. Kan du finde en bro, mole eller et andet sted hvor der er stor trafik af mennesker er der gode chancer for at du får 'bid på magneten'.
  • Havnen eller lystbådehavnen kan være et udmærket sted af magnet fiske, og du vil med god sandsynlighed kunne finde noget. Vores erfaring er dog at havnene oftere renses og at der derfor kan være længere mellem de gode fangster. Fisker du ved havnen så være opmærksom på at mange moler er lavet af jern, og at de magnet kan sidde rigtig godt fast, hvis den kommer i kontakt med molen.
  • Stranden er typisk ikke et godt sted. De ting som måtte være er enten skyllet væk Men prøv eventuelt fra en badebro, måske du er heldig.
  • Det er kun tilladt at fiske i private søer, hvis du har tilladelse fra ejeren.
  • Der er få steder i Danmark hvor magnetfiskeri ikke er tilladt. Ofte er der af farer for at finde eksplosive objekter der findes i søer med trafik. Få områder er det ikke tilladt.

#3 anvend trækkrog

Alle der fisker med fiskemagnet har oplevet at de har fanget noget der bare ikke er til at trække op af vandet. Det kan være at genstanden er meget gammel og fuld af alger, som så gør at magneten har svært ved at holde trækket.

Her kommer en trækkrog til god nytte. Når du har lokaliseret genstanden kan du med fordel prøve at fange den med en trækkrog i stedet for.

Du skal dog være opmærksom på at hvis du har fat i noget rigtigt stort, kan du få problemer med at hale det i land, selv med krogen.

#4 Advarsel

  • Pas på fingrene. Især hvis du har et bar med på magnet fisketur. Hvis man får fingrene in mellem 2 kraftige magneter kan det nemt ende med en tur på skadestuen.
  • Brug handsker. Våde reb og det du haler op af vandet kan skade dine hænder. Så sørg for at få fat i et par solide arbejdshandsker til formålet.
  • Undgå kontakt med mobiltelefonen. Din smartphone kan tage skade af at være for tæt på en fiskemagnet. Så hold den i lommen under fiskeriet.
  • Hvad gør du hvis du finder noget eksplosivt fra krigens tid? Kontakt hurtigst mulig det lokale politi eller hjemmeværn. De tager derefter kontakt til de myndigheder der kan tage sig af sådanne ting. Håndter dem ikke selv! Hold afstand!

#5 Rens og opbevaring

Din magnet skal være ren og tør når du ikke bruger den. Så, når du kommer hjem efter en magnet fisketur, bør du skyle den af i rent postevand. Det gælder ale de dele der har været under vand. Især hvis du har fisket i saltvand.

Din fiskemagnet vil miste noget af legeringen med tiden, men det har ingen indvirkning på magnetens styrke. Der vil forekomme rustpletter men dette vil kun have en kosmetisk indvirkning.

#6 Ryd op efter dig selv

Hos treasurehunter.dk vil vi gerne efterlade naturen som den er skabt. Nemlig ren. Derfor vil vi gerne at du rydder op efter dig selv. Hvis du ikke selv roder i naturen så hjælp andre med at holde orden.

I skrivende stund kan man med stor nøjagtighed sige at der flyder ca. 26.000 tons plastik rundt i verdenshavene. Det lyder af meget og det er det også. Faktum er at det plastik, på et eller andet tidspunkt, drive op på en strand et sted. Også i Danmark. De fleste mennesker ser magnetfiskeri som noget nyt, spændende og som en positiv oplevelse.