Der er 51 produkter.

Viser 1-24 af 51 element(er)

Magnetfiskeri

magnetfiskeri.png

Gå på skattejagt i søer og vandløb. Få masser af timer til at gå med at finde antikviteter, mønter og andre metalobjekter med en fiskemagnet fra Treasurehunter. Kast magneten i vandet og se hvad du har fanget. Perfekt aktivitet for hele familien.

Vi har DKs største udvalg i fiskemagneter med trækstyrker fra 55KG til 2.200KG

Treasurehunter.dk er eneforhandler i Danmark af mærket Treasuremagnet!

Magnetfiskeri

Aktive filtre

Hvad er magnetfiskeri? 

Magnetfiskeri er en form for jagt eller hobby, hvor man bruger en fiskemagnet til at finde og hente metalgenstande fra jorden eller vandet. Det er ofte en måde at lede efter gamle mønter, ting, der er blevet tabt, eller til at udforske forhistoriske artefakter.

Valg af den rigtige fiskemagnet

Magnetfiskeri er en sjov aktivitet for hele familien, og en god måde at være aktiv på i naturen. Der er nogle få ting du skal være opmærksom på når du vælger din fiskemagnet (også kaldet neodymium magnet).

Hvad betyder størrelsen? 

Størrelsen på magneten bør matche de områder, hvor den skal bruges, og den vægt, den skal bære.

 

 • 50-299KG: Fiskemagneter til børn og begyndere. Anbefalet 5-15 år.
 • 300-999KG: Fiskemagneter til både begyndere og øvede. Anbefalet +16år.
 • 1000-2200KG: Ekstrem fiskemagnet og anbefalet til øvede magnetfiskere.

 

Anbefaling: Vi ser desværre løbende magneter på markedet der ikke lever op til den trækstyrke (KG), som de ellers angiver. Vil du undgå at blive snydt når du køber en fiskemagnet, så anbefaler vi at du kun handler med butikker som kvalitets tjekker deres produkter.

Hvad betyder trækstyrken?

Magnetstyrken er et vigtigt aspekt, da den afgør, hvor tung en genstand, magneten kan hente. Trækstyrken er den maksimale vægt (KG) som magneten kan løfte. Trækstyrken er målt og testet ud fra ideelle vilkår, hvor hele magnetens overfladeareal har fuld berøring med metallet, uden der er skidt og støv mellem de to. 

 

I praksis vil magneten kun sjældent være i fuld berøring med metal objekter i vandet, da der ofte er skidt og alger mellem magneten og metallet. Derudover sidder metallet ofte fast i bunden af søen/havet, samt vandmodstanden kan også have indvirkning på hvor meget du kan trække op. Som tommelfingerregel plejer vi derfor at sige at magneten kan fange genstande som vejer 10-20% af den reelle trækstyrke. Som eksempel vil en 200KG magnet derfor kunne trække genstande på omkring 20 KG.

Sådan kvalitetstester vi vores fiskemagneter

Vi ser desværre løbende magneter på markedet der ikke lever til den trækstyrke (KG), som de ellers angiver. Inden vi modtager vores magneter fra leverandøren, har vi sikret os at alle fiskemagneterne er kvalitetstestet inden afsendelse.

 

 • 100% af vores magneter undergår en grundig kvalitetskontrol
 • Magneterne testes på en 20mm poleret jernplade
 • Magneterne testes med et træk på 80mm/min.
 • Testen sker ved 20 C

 

I videoen testes en magnet der er designet til en trækstyrke 300KG. Som et fremgår, viser testen af den pågældende magnet har en faktisk trækstyrke på 457KG – Altså mere end 50% mere en den er designet til.

Hvilke typer af fiskemagneter findes der?

360°: En 360° fiskemagnet har 360 graders tiltrækning, hvilket betyder de trækker fra alle sider - både for oven, bunden og hele vejen rundt om magneten.

 

Dobbelt-sidet: En dobbelt-sidet fiskemagnet er egentlig 2 magneter som er sat sammen. Denne type fiskemagnet er en god all-round magnet da den er magnetisk på begge sider af magneten. Dette betyder at der er en større overflade fiskemagneten kan fange metalliske genstande i vandet.

 

Topøjet: Også kaldet en-side-magnet har én magnet. En Topøjet fiskemagnet benyttes ofte af nybegyndere.

 

Hulpotte: Også kaldet en-side-magnet har én magnet. Magneten er særligt anvendelig ved broer hvor man ’dypper’ magneten direkte i vandet. 

 

Trækkrog: En trækkrog er ofte overset af mange magnetfiskere. Trækkrogen er især anvendelig til større objekter som f.eks. cykler som kan have sat sig fat på bunden. Vores erfaring er desuden at det ofte er lige så sjovt at fiske med en god trækkrog som en magnet, og bør derfor være en fast del af enhver magnetfiskers fiskegrej.

Hvordan magnetfisker man?

Magnetfiskeri er en sport der er i fremgang – og det er der en grund til: Det er super sjovt og en hobby der passer til alle aldre og begge køn.

 

Det er en relativ ’simpel’ sport, da den ikke kræver andet en en god fiskemagnet, et reb og en sø eller å at fiske i. I modsætning til almindeligt fiskeri, så er der næsten fangst-garanti hver gang man er afsted. Om du så finder antikviteter, mønter, cykler eller kapsler og andet jernaffald det må tiden vise.

 

Magnetfiskeri involverer følgende trin:

 

 1. Vælg et område, hvor man tror, ​​der kan være metalgenstande, såsom en park, en strand, en flod eller en dam.
 2. Vælg en fiskemagnet, der passer til dit formål, og sørg for, at den har den rigtige styrke og form til området.
 3. Brug magneten til at søge efter metalgenstande ved at sænke den ned i jorden eller vandet og trække den op igen. Genstandene bør være tæt på overfladen eller være i direkte kontakt med magneten.
 4. Når du har fundet en genstand, skal du forsigtigt fjerne den fra magneten.
 5. Gentag processen, indtil du har undersøgt hele området eller fundet det, du ledte efter.

Det er vigtigt at bemærke, at magnetfiskeri kan være farligt, især når man arbejder i vand, så det er altid en god idé at følge sikkerhedsforanstaltninger og bære passende udstyr, såsom handsker og redningsveste.

 

Instruktion

Vi anbefaler at du læser vores instruktion inden du går igang. pdf.png

tips & triks til magnetfiskeri. Følg os på Facebook gruppen: Magnetfiskeri: For begyndere

Se hvordan magnetfiskeri fungere

Vi har udvalgt et par videoer som viser hvordan magnetfiskeri fungere. Du kan desuden se indsalget da Treasurehunter var i TV-AVISEN

En Treasure Magnet fra Treasurehunter.dk er en super-magnet. De fleste af vores magneter er designet med en trækstyrke på flere hundrede kilo. Den er sjov at bruge, men husk at gøre det med omtanke.