magnetfiskeri.png

Der er delte meninger om hvad der er en god ravlygte. Nogle rav jægere sværger til den lille lette imens andre vil have noget der stort og robust. Her i denne artikel præsenterer vi 5 gode ravlygter baseret på hvad vores kunder fortæller os.

Der findes et hav af ravlygter, og det er ikke helt lige gyldigt hvilken en man vælger når man vil i gang med at jage de gyldne klumper på de Danske vindblæste sandstrande.

Havvandet i Danmark er meget salt, det skal der tages højde for hvis man gerne vil eje en ravlygte der holder i mange år. Desuden skal den være modstands dygtig imod slag og så skal den også kunne lyse kraftigt over en længere periode inden den løber tør for batterier.
Vi tager her hul på vores november 2020 anbefaling af 6 supergode ravlygter fra vores eget sortiment.

Find alle vores ravlygter her

CE-Godkendte Ravlygter - Din sikkerhed!

Ravlygter skal være CE-godkendte når du køber dem. CE-mærket er din sikkerhed for at lygten overholder gældende sikkerheds- og kvalitetskrav. 

CE-mærkningen sikre desuden at lygterne, batterier og opladere er testet, for at minimere risikoen for kortslutning og brand. 

Skulle du alligevel være uheldig at din lygte, batterier eller opladere kortslutter, så skal du være opmærksom på at ikke alle forsikringer dækker eventuelle brandskader som er forårsaget at elektronik som ikke overholder de gældende sikkerhedsstandarder. 

Så når du skal vælge lygter, batterier eller en ny oplader, så forhør dig altid ved leverandøren om produktet er godkendt. 

attention
OBS: Vi oplever desværre rigtigt ofte at kunder køber ravlygter mm. som ikke overholder de gældende sikkerhedskrav til CE-mærkning. Dette gælder både køb af lygter, opladere og batterier fra udenlandske hjemmesider, men vi oplever desværre også danske hjemmesider ikke overholder de nødvendige sikkerhedskrav. 

Har du allerede købt en ravlygte, så tjek ved leverandøren om han har den nødvendige dokumentation for lygten. 

Valg af batterier

keeppower-26650-5500mah-p2655c-2pack.jpg

Batterier er af mange en overset faktor når du vælger ravlygte. Batteriet kan dog have en stor betydning på oplevelsen af at gå på rav-jagt. Hvem gider f.eks. at løbe tør for strøm efter 30min?

Batteriet udgør desuden en relativt stor del af omkostningerne når du vælger rav-lygte (ofte flere hundrede kroner). Det er derfor også vigtigt at du vælger et batteri som både har en høj styrke (mAh), og som kan holde i mange år. Vi anbefaler altid at du vælger kendte mærker, da det er med til at give dig sikkerhed for kvaliteten af batteriet. Vi ser desuden jævnligt at ’no-name’ batterier sælges på trods af at de ikke er CE-godkendt, samt oplyser forkerte mAh. 

Når du vælger batteri til din lygte så tjek at;

  • Det er et kendt mærke som f.eks. Keeppower, Sony mm.
  • Har den rigtige styrke (mAh). Vi anbefaler 5500mAh for 26650 batterier og 3500mAh for 18650 batterier
  • Sikre at batteriet er CE-godkendt

.

.

Sammenlign Ravlygter

 
attention

Amber Moon PRO

Amber Moon Pro

Amber Eye Gold

attention

Amber Rhino PRO

attention

Scorpion PRO

attention

National Geographic Junior

Pris fra DKK 999,- DKK 699,- DKK 999,- DKK 499,- DKK 349,-
Styrker Vandtæt
Digitalt display
God begynder lygte
Kan oplades direkte i lygten
Inklusiv batterier og oplader
DKs kraftigste ravlygte
Vandtæt
Vandtæt
Digitalt display
Billig
Watt 42w 30w 225w 24w 5-12 år
Specifikationer
Lysfunktioner Slide funktion til regulering af lysstyrken 2 niveauer (Høj / lav lysstyrke) Høj-Mellem-Lav-Strobe-SOS Slide funktion til regulering af lysstyrken 460g
Bølgelængde 395nm 395nm 395nm 395nm -
Batteri type 2 x 26650 3 x 18650 2-4 stk. 18650 eller 26650 batterier 2 x 18650 65 - 83cm
Batteritid 2-3 timer afhængig af batteri 4-6 timer afhængig af batteri 2-4 timer afhængig af batteritype 2-4timer afhængig af batteritype -
LED type 6x5W XM-L T6 UV LED 3x10W XM-L T6 UV LED 15 x CREE XM-L T6 LED 3x8W -
Dimensioner 21,7cm (L) x 7,7cm (B) 16,1cm (L) x 6,3cm (B) x 8,6cm (H) 38,5cm (L) x 80cm (HD) x 40cm (TD) 7" -
Materiale Aluminium Aluminium Aluminium 15k Hz -
Vandtæt IP68 (vandtæt ned til 30m) IP67 (tåler vandsprøjt) IP68 (vandtæt ned til 30m)  IP68 (vandtæt ned til 5m) 
Vægt 606g (u. batterier) 400g (u. batterier) 803g (u. batterier) 3 levels -
CE-godkendt
Indhold UV-lygte
Manual
(Batterier, oplader mm. kan tilkøbes)
UV-lygte
3 x batterier
Oplader
Manual
UV-lygte
Manual
(Batterier, oplader mm. kan tilkøbes)
UV-lygte
2 x batterier
Oplader
Manual
-
Andet
Varianter Amber Moon PRO 42W
Amber Moon 30W
Amber Eye Gold 30W

Amber Rhino PRO 225W
Amber Rhino 180W

Scorpion PRO Indbygget lys
Link

#1

Amber Moon Pro V2

ravlygteambermoonprov2 (2).jpgAmber Moon PRO 42w og dens lillebror Amber Moon 30w er nogle af markedets absolut mest populære ravlygter. Lygten er bygget med en af de kraftigste UV-chips på markedet og lygterne har XML T6 LEDer, hvilket giver et rigtigt godt lys til at gengive ravet i mørket.

Lygterne er vandtætte, hvilket gør dem særligt anvendelige til at gå på ravjagt ude i vandet, så du kan finde det før det skylder op på land. De kraftige LEDer gør desuden at du kan lyse gennem vandet ned til 1m dybde afhængig af sigtbarheden i vandet.

Ravlygten ligger godt i hånden, og med en vægt på blot 606g bliver du næppe træt i armene når du går med den. 

Lygten har en 'slid' funktion, så du let selv kan justere styrken på lygten. Batteritiden er 2-3 timer afhængig af styrken på batterierne du bruger. du bruger. er efterhånden kendt for at være enhver professionel ravjægers foretrukne.


Lygten er beregnet til professionelle, og personer som bare vil have en kvalitets lygte som kan holde i mange år. 
 
✔️ Kvalitets lygte Vandtæt
✔️ Vandtæt ned til 30m dybde
✔️ 2-3 timers batteri tid
✔️ Praktisk 'slide' funktion til at regulere lysstyrken. 

Både Amber Moon PRO 42w og Amber Moon 30w er kan købes med og uden tilbehør.

#2 Amber Rhino Pro 225W

bedste-staerkeste-ravlygte-god-pris-225-watt (1).jpg

Skal du have max. kraft i din ravlygte, så er Amber Rhino PRO 225w det rigtige valg. Lygten kommer i to modeller Amber Rhino PRO 225w og Amber Rhino 180w. Begge ravlygter er pt. de kraftigste på markedet, og kan lyse op til 300 meter. 

Med sine 225 w og 15 LED pærer er der intet der går din næse forbi. Lygten er en stavlygte med 4 x 26650 batterier, hvilket gør at den kan holde strøm op til 2.5 time på trods af sin styrke.

Syntes du at lygten bliver for tung eller 'uhandy' så kan du afkorte den på midten, så den kun indeholder 2 batterier af gangen. 

Foruden de kraftige LEDer, så er lygten vandtæt ned til 30m dybde, hvilket gør den perfekt til ravjagt på de store brede strande, og til at søge efter rav i vandet. Med de kraftige LEDer bryder lygten nemt vandet ned til 2m dybde.  

Lygten har 5 programmer, så du let kan regulere styrken med ét tryk bag på lygten. De 5 programmer er; Høj-Mellem-Lav-Strobe-SOS.

Lygten er beregnet til professionelle, og personer som bare vil have en kvalitets lygte som kan holde i mange år. 
 
✔️ DKs kraftigste ravlygte
✔️ Vandtæt ned til 30m dybde
✔️ 2.5 timers batteritid
✔️ 5 programmer: Høj-Mellem-Lav-Strobe-SOS.

Både Amber Rhino PRO 225w og Amber Rhino 180w er kan købes med og uden tilbehør.

#3 Amber Eye Gold – 30W

ravlygte-begyndersaet.jpg

Med Amber Eye Gold får du det maksimale ud af ravturen. Ravlygten kommer med 3 kraftige LEDer på hele 30 Watt - nok til at dække de flestes behov.

Lygten adskiller sig desuden ved at være en af de eneste professionelle ravlygter som ikke kræver en separat oplader, da batterierne kan oplades direkte i lygten med det medfølgende kabel (Muligvis den eneste ravlygte på markedet der understøtter denne funktion). Lygten kommer i en kraftig kvalitet og en batterilevetid på 4-6 timer.

Lygten bliver leveret som komplet sæt.

Pakken indeholder
  • Amber Eye Gold 30 watt
  • 3 stk 18650 Keeppower 2600mAh genopladelige batterier
  • 1 stk 3.5mm DC kabel til direkte opladning


Egenskaber
✔️ Kraftig ravlygte på 30 watt
✔️ Vejer kun 400g (u. batterier)
✔️ Kan oplades direkte i lygten
✔️ Batteritid 4-6 timer
✔️ Billig#4 Ravlygte til UV jagt m/zoom funktion

Hvis du er nybegynder inden for ravjagt eller UV jagt som det også hedder, så kunne denne lille handy ravlygte sagtens være det du skulle starte ud med. 

Denne lille ravlygte kører på AA batterier og kræver ikke meget betjening.

Men en af de ting der gør det en god begynderlygte, er at den kan stilles i lyskegle bredde.

Så, når du som helt ny i ravjagt ikke er så trænet i at se forskel på rav og sten i pindelaget, så kan du snævre keglen ind så dig område mindskes og du skal ikke koncentrere dig om et stort uoverskueligt område på stranden. 

Denne ravlygte bliver også tit anvendt som backup lygte. Og er meget prisvenlig til formålet. Den fylder tæt ved ingenting og er super let. Lygten er produceret i slidstærkt aluminium og holder til en del brug.

Den er dog ikke vandtæt og skal derfor holdes tør. Aftør ravlygten med en let fugtig klud efter brug så den bliver fri for sand og salt fra havet. Så holder den i mange år  ud i fremtiden. 

#5 Amber Moon Headlight – 42W

En helt anden ravlygte er Amber Moon Headlight. Denne lygte giver dig store muligheder for virkelig at få et godt overblik over det område du søger rav i.

Du har begge hænder frie og du har større mulighed for at gennemsøge pindelaget meget bedre end hvis du have en ravlygte i den ene hånd.

Amber Moon Pro er forgangs teknologien til denne rigtig fine hoved ravlygte og kommer med 5 meget kraftige led dioder og kan oplyse områder 50 meter fremad.

Amber Moon Headlight kommer med en styrke på hele 42 watt, en ekstra lang ledning som når fint ned til batteripakken på 4000 mAh.

Desuden medfølger en oplader. Levetiden for en opladning er på 2-3 timers ravjagt.


#6 Ravlygte familiesæt

Skal hele familien med på ravjagt, så har vi selvfølgelig en pakkeløsning der også.

Amber light er et familiesæt der indeholder 2 Amber light Starter på 12 uv dioder og 2 Amber Light Original med hele 51 uv dioder indbygget. De er alle 4 sorte i farven og monteret med en strop som man kan stikke hånden igennem.

Dette er meget smart når man om natten er på ravjagt og derved ikke taber lygten i vandet.

Disse 4 ravlygter er produceret i slidstærkt aluminium og med sine 395 nm (Newton Meter) lyser de selv de bitte små stykker rav op i strandkanten.

Alle fire ravlygter kører med almindelige AAA batterier. (batterier medfølger ikke i denne pakke).

Den rette påklædning til en nat med ravjagt

Hvem har ikke hørt frasen ¨der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning¨? Alle har hørt den og det passer. For os der bor i et vindblæst land som Danmark har efterhånden lært at klæde os på til vejrets luner.

Det samme gælder på en nat med ravjagt for øje. Derfor er det yderst vigtigt at være klædt på til formålet.

Da ravjagt oftest foregår i eller lige efter blæsevejr og i de kolde måneder, så kan det godt være svært at holde varmen hvis man ikke har et par ekstra lag på. Vi anbefaler her 3 lag og waders. Samt en god tyk jakke til at holde vinden ude. Hue og tynde handsker.

Ved ravjagt bevæger man sig langsomt og det er ikke en aktivitet man får varmen af. Så det gælder om at holde på den varme man begynder jagten med.