magnetfiskeri.png

En pinpointer er et 'Must' for en hver metaldetektorfører. Men skal du investere i en ny pinpointer, så skal du være opmærksom på at der kan være stor forskel på kvaliteten, funktioner og prisen på pinpointere. 

Igennem artiklen kan du blive klogere på hvad en pinpointer er, hvorfor den er vigtig og ikke mindst sammenligne nogle af de mest populære pinpointere der er på markedet. 

Hvordan virker en pinpointer?

En pinpointer er et 'must' for Når du først har identificeret en metal genstand med din detektor, så er det tid til at grave. Selv om man typisk har en ide om hvor f.eks. en mønt ligger begravet, så er den ofte svære at finde end man regner med. Derfor graver man ofte forgæves og man tjekker flere gange om den skulle ligge tilbage i hullet eller om den ligger i den bunke jord man lige har gravet op. Det er ofte helt okay ved de først 4-5 huller man graver i, men efter en tid så bliver det trættende at bruge 10-15 min ved hvert hul. Derfor bruger de fleste metaldetektorfører da også en pinpointer som hjælpemiddel. 

Pinpointeren er næsten lige så vigtig som metal detektoren, da den hjælper med at præciserer hvor metal genstanden ligger begravet. Derudover er den mere handy at have ved sin side mens man graver. Du vil derfor hurtigt opleve at du kan sparer op til flere minutter ved hvert hul.

Desværre oplever vi ofte at nybegyndere fravælger en pinpointeren, til deres senere fortrydelse. Det er dog sjældent et sted vi anbefaler at sparer. Til gengæld så behøver man ikke nødvendigvis vælge den dyreste pinpointer på markedet, da alle pinpointere kan præcisere. 

Nogle detektorer har indbygget 'pinpointer'. Dette gør det lettere at præcisere hvor objektet ligger begravet. Men selv med en indbygget pinpointer funktion er de ikke lige så effektive som en rigtig pinpointer. 

Se vores udvalg af pinpointere og andet tilbehør her. 

Se hvordan pinpointeren fungere i videoen nedenfor.

Sammenlign pinpointer 

 
attention

PulseDive

simplex plus

Pro-Pointer AT

attention

GP Pinpointer

attention

XPointer

attention

Nokta Pointer

Pris DKK 949,- DKK 1.199,- DKK 499,- DKK 795,- DKK 799,-
Styrker Vandtæt ned til 60m
God detektionsdybde
Indbygget batteri
Muligt at skifte søgehoved
Solid
Vandtæt ned til 7 m
Billig Billig
God detektionsdybde
Solid
10 programmer
Detektions dybde (op til) 10 cm for mønter 4 cm for mønter. 5 cm for mønter 8 cm for mønter 5 cm for mønter.
Producent nokta makro Garrett GP Pinpointer Quest Xpointer nokta makro
Specifikationer
Vægt m. batteri 270g 190g 185g 180g 220g
LED lys
Sensitivity modes 5 3 - 4 10
Lyd
Vibration
360 graders detektion
'Lost' funktion - -
Batteri Indbygget genopladeligt litium batteri 9V (medfølger ikke) 9V (medfølger ikke) 9V (medfølger ikke) 9V (medfølger ikke)
Vandtæt Ja, ned til 60m Ja, ned til 6m Vandafvisende Vandafvisende Ja, ned til 1m
Størrelse 28cm (L) 23cm (L) 24cm (L) 23cm (L) 23.5cm (L)
Farve Sort eller gul Orange Orange eller grøn Orange Grå/Orange
Andet
Andet Mulighed for at skifte søgehoved og omdanne til dykkerdetektor. 
Kan tilsluttes trådløse høretelefoner
-

-

- -
Link

.