magnetfiskeri.png

Valg af batteri

Batteriet er af mange en overset faktor når du vælger (rav)lygte. Batteriet kan dog have en stor betydning på oplevelsen når du er på tur. Hvem gider f.eks. at løbe tør for strøm efter 30min?

Batteriet udgør desuden en relativt stor del af omkostningerne når du vælger lygte (ofte flere hundrede kroner). Det er derfor også vigtigt at du vælger et batteri som både har en høj styrke (mAh), og som kan holde i mange år.

Du kan se hele vores sortiment af batterier her

Vi har listet 3 punkter som du bør overveje inden du vælger batteri.

1. CE-godkendte

Det kan virke omsonst at nævne det, men når du vælger batterier så bør du sikre at den er CE-godkendt. CE-godkendelsen er din sikkerhed for at den er testet og sikkerhedsgodkendt til der danske og europæiske marked. Vi ser desværre jævnligt batterier der er parallelimporteret fra f.eks. Kina. Opfylder batteriet ikke sikkerhedskravene til CE-mærkningen, så kan det udgøre en potentiel brændbare hvis de ikke er produceret korrekt.

Er du i tvivl, så spørg altid butikken du handler med.

2. Valg af mAh

Milliampere hour (mAh) er et udtryk for hvor meget energi der kan lageres i batteriet. Jo flere mAh batteriet har, jo længere tid vil det derfor også kunne holde. De fleste batterier at typen 18650 indeholder omkring 2.000 mAh, men nogle mærker (f.eks. Keeppower) producere denne type batteri med om til 3.500 mAh. Vælger du et batteri med 3.500 mAh vil det derfor kunne holde næsten 2x så lang tid på en opladning som et standard batteri med 2.000 mAh.

For 26650 batterier gør det samme sig gældende. De kraftigste batterier af denne type indeholder op til 5.500 mAh.

OBS: Vi ser desværre at nogle batteri-producenter angiver at deres batterier kan indeholde flere mAh end hendholdvist 3.500 mAh (18650) eller 5.500 mAh (26650). Oplever du dette er det overvejende sandsynligt at det er forkert vare-deklaration, da der er en fysisk grænse for hvor mange mAh et batteri kan indeholde i forhold til dets størrelse.

3. Vælg kendt mærke (f.eks. Keeppower, Sony ol.)

Der kan være stor prisforskel på batterier af typerne 18650 og 26650. Det er ikke unormalt at et batteri at typen 26650 koster fra 40kr til 150kr. Mange af de helt billige batterier er 'no-name' batterier. Ofte er de producerede billigere og er ofte ikke 'protected'. Det betyder at deres energi indhold (mAh) ofte er lavere, at deres levetid er lavere og at deres kredsløb ikke er beskyttet mod at aflade. Disse batterier vil ofte kun have en levetid på nogle måneder eller et år afhængig af hvor meget du bruger det. 

Vælger du der i mod et anerkendt mærke med beskyttet kredsløb (protected), så er det ikke unormalt at batteriet vil kunne holde i mange år.

Vi anbefaler derfor altid du vælger et anerkendt mærke som f.eks. Keeppower når du køber batterier. Det vil du blive gladest for i det lange løb.

Næsten alle være lygter der kommer som sæt med batterier kommer derfor som standard med batterier af mærket Keeppower.