Der er 103 produkter.

Viser 1-24 af 103 element(er)

Metaldetektor

Tag på skattejagt med en metaldetektor og se hvad du kan finde af antikviteter, mønter mm. i den danske natur. Hvem ved, måske du finder en vikingeskat, de næste guldhorn eller et danefæ. Er du i tvivl om hvilken metaldetektor du skal vælge så læs vores guides nedenfor eller kontakt os direkte, så hjælper vi gerne. 

Guides & Tips

Metaldetektor

Aktive filtre

Hvad kan man finde med en metaldetektor?

Metaldetektorer er utroligt populære og bruges ofte til at finde skatte under jorden. De kan bruges til mange formål, uanset om du er voksen eller barn.  

MARKEN FORTÆLLER HISTORIER

At gå med metaldetektor er blevet meget populært de senere år, fordi der efterhånden er fundet rigtig mange skatte og hobbyen har fået meget positiv omtale. Hver gang der findes et oldtidsfund, er det med til at bidrage til historien og nogle gange ændre den. Derfor er det en utrolig spændende hobby.

MÅ JEG BEHOLDE MIN SKAT?

Hvis du finder noget som er før 1536 eller som museet betegner som danefæ, så skal du indlevere skatten og får så en passende findeløn derefter. Skulle du være så heldig at finde en decideret skat, så stop gravningen og kontakt museet med det samme. Alt fra 1. og 2. verdenkrig må du gerne beholde selv samt mønter efter år 1536.

SÅDAN FINDER DU FORTIDSMINDER

Først og fremmest skal du have tilladelse fra en lodsejer før du må gå på hans mark. Dernæst skal du bruge en detektor, et graveredskab og med fordel en pinpointer. Husk også fundposerne og skriv GPS koordinatet ned på posen så historien omkring fundet ikke går tabt. Brug en GPS til at nedskrive koordinaterne.

Hvis du har fundet et oldtidsfund som er ældre end år 1536 er det vigtigt at du indleverer det til dit lokale museum som så indsender det til nationalmuseet. Hvis de erklærer det som danefæ, så modtager du en findeløn. Proceduren kan du finde her på natmus.dk

Gode grunde til at købe en metaldetektor

Der er mange gode grunde til at købe en metaldetektor. Det er en hobby som ikke mange andre kan matche. Der er en stor chance for, at du kan finde skatte, som er mange tusind kroner værd. Men der er også flere andre gode grunde til at dyrke denne sjove hobby. Du kan blandt andet nyde vejret udendørs mens du får motion, møde nye interessante mennesker og lære om den lokale historie i det område, som du besøger.

 

Med en metaldetektor i hånden, har du en god undskyldning for at tilbringe en hel dag udendørs i alt slags vejr. Det er sundt for både krop og sjæl, og er derfor en stor fordel ved at købe en metaldetektor. Du får også regelmæssig motion, da du ofte kan komme op på en flere kilometers gåtur med en metaldetektor i hånden.

 

Der er mange mennesker, som har en særlig interesse for metaldetektorer. Der er derfor gode muligheder for at møde nye mennesker, som har den samme interesse som dig. 

 

Når du begiver dig ud på dit eventyr med din metaldetektor i hånden, er det en fordel at læse op på historien i området. På den måde ved du på forhånd, om der kunne gemme sig nogle skjulte skatte i området. 

Hvordan virker en metaldetektor?

En metaldetektor fungerer ved at sende et elektrisk felt ud gennem en spole. Når det elektriske felt støder på metal genstande, sender det et signal tilbage til enheden. Signalet opfanges af enheden, som derefter bruger denne information til at informere brugeren om tilstedeværelsen af ​​metal i området.

 

Metaldetektoren er et kraftigt værktøj til opdagelse af metaller, der kan være skjult eller begravet under jordoverfladen. Det er normalt en håndholdt enhed med en sensor, som du kan feje hen over det sted, du vil undersøge. Når sensoren nærmer sig et stykke metal, bliver dette indikeret af både lyd og visuelle signaler. Hvis metal genstanden er tæt på, vil tonen blive mere udtalt i høretelefonerne eller bevægelsen i den nål, der peger på indikatoren, vil blive kraftigere.

Hvor langt kan en metaldetektor måle under jorden?

En metaldetektor er normalt konstrueret til at kunne måle objekter, der ligger cirka 10-20 cm. under jord overfladen. Ved ideelle betingelser kan detektorer i mellemklassen registrere metalobjekter op til 30-45 cm. under overfladen. En mere specialiseret metaldetektor kan nå så langt som 20 meter under jorden.

Hvordan bruges en metaldetektor?

En metaldetektor anvendes til at lokalisere metalgenstande, som ellers ville være skjult for det blotte øje. Det kan bruges til at finde skatte og andre små genstande, der er gemt i jorden.

 

Metaldetektorer har været brugt siden 1960'erne, da de første industrielle metaldetektorer blev udviklet. Nu er de bredt anvendte i en række områder. Disse omfatter opdagelsen af landminer, sikkerhedskontrol på lufthavne og andre offentlige steder, geofysisk efterforskning, arkæologi og skattejagter. Metaldetektorer bruges også til at detektere fremmedlegemer i fødevarer og byggematerialer som i beton, rør og ledninger begravet under gulve eller indlæg i vægge.

 

Mange mennesker benytter i dag metaldetektorer til at hygge sig i fritiden eller opleve spænding og eventyr ved at drage på skattejagt med en metaldetektor. 

 

Hos Treasurehunter.dk har vi mere end 5 års erfaring med salg af kvalitets metaldetektorer, og vores eksperter står klar til at guide dig igennem processen. Køb din egen personlige metaldetektor og gå på opdagelse i naturen.

LÆS INDEN DU KØBER EN METALDETEKTOR

Det forekommer at der bliver fanget granater fra 2. verdenskrig. Disse granater kan være ekstra følsomme i forhold til en moderne granat. Derfor er det vigtigt uanset hvilken type granat du finder at tage dig nogle forholdsregler. Disse lister vi op her under:

  1. Finder du en granat i skoven eller graver du på et fund og mistænker du fundet for at være en granat. Så stop øjeblikkeligt med at grave.
  2. Gå mindst 100 meter væk fra granaten og ring til politiet tlf. 114 og fortæl hvad du har fundet.
  3. Politiet sender EOD (Ammunitionsrydningstjenesten) ud for at identificere det du har fundet og vurderer om det er farligt. Er det farligt laver de som regel en sprængning på stedet, eller foretager en nødflytningen af granaten hvor efter den sprænges.
  4. Indtil EOD ankommer er det vigtigt at du bliver i området og sikrer at andre folk ikke nærmer sig granaten.
  5. Tag ikke kontakt til andre end politiet, da interessen blot vil gøre at der kommer folk til som kan komme til skade hvis granaten selvdetonerer. EOD har også bedre arbejdsvilkår hvis der ikke er mange mennesker på stedet.
  6. Hvis du finder skydevåben eller ammunition, skal disse afleveres til politiet. Undgå at røre det med fingrene da genstandene kan indeholde bev.