Magnetfiskeri | Valg af fiskemagnet

Valg af magnet

Magnetfiskeri er en sjov aktivitet for hele familien, og er en god måde at være aktiv på i naturen. Der er nogle få ting du skal være opmærksom på når du vælger din fiskemagnet (også kaldet neodymium magnet).

  • 50-299KG: Magneter til børn og begyndere. Anbefalet 5-15 år.
  • 300-999KG: Magneter til både begyndere og øvede. Anbefalet +16år.
  • 1000-2200KG: Ekstrem magnetfiskeri og anbefalet til øvede magnetfiskere.

Anbefaling: Vi ser desværre løbende magneter på markedet der ikke lever til den trækstykre (KG), som de ellers angiver. Vil du undgå at blive snydt når du køber fiskemagnet, så anbefaler vi at du kun handler med butikker som kvalitets tjekker deres produkter.

Hvad betyder trækstyrken?

Trækstyrken er den maksimale vægt (KG) som magneten kan løfte. Trækstykren er målt og testet ud fra idelle vilkår, hvor hele magnetens overflade areal har fuld berøring med metallet, uden der er skidt og støv mellem de to. I praktis vil magneten kun sjældent være i fuld berøring med metal objekter i vandet, da der ofte er skidt og alger mellem magneten og metallet. Derudover sidder metallet ofte fast i bunden af søen/havet, samt vandmodstanden kan også have indvirkning på hvor meget du kan trække op. Som tommelfingerregel plejer vi derfor at sige at magneten kan fange genstander er vejer 10-20% af den reele trækstyrke. Som eksempel vil en 200KG magnet derfor kunne trække genstande på omkring 20KG.

Magnettyper

Dobbelt-sidet: dobbelt-sidet magneter er egentligt 2 magneter som er sat sammen. Denne type magnet er en god all-round magnet da den er magnetisk på begge sider af magneten. Dette betyder at der er en større overfalde magneten kan fange metaliske genstande i vandet.

Topøjet: Også kaldet en-side-magnet har én magnet. Magneten benyttes ofte af nybegyndere.

HulpotteOgså kaldet en-side-magnet har én magnet. Magneten er særligt anvendelig ved broer hvor man ’dypper’ magneten direkte i vandet. Den top-øjede magnet anvendes ofte a nybegyndere.

Trækkrog: Trækkrogen er ofte overset af mange magnetfiskere. Trækkrogen er især anvendelig til større objekter som f.eks. cykler som kan have sat sig fat på bunden. Vores erfaring er desuden at det ofte er lige så sjovt at fiske med en god trækkrog som en magnet, og bør derfor være en fast del af en hver magnetfisker fiske ’grej’.