Filter efter

Status

Status

Pris

Pris

  • 35,00 kr. - 2.301,00 kr.

Watt (rangering)

Watt (rangering)

Målgruppe

Målgruppe

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Betal med kreditkort

Der er 31 produkter.

Viser 1-24 af 31 element(er)

Ravlygter

Ravlygte

Tag på ravjagt efter havets skjulte skatte. Ved hjælp af UV-lys fra ravlygten finder du nemt rav, da ravet lyser op i mørket og adskiller sig fra andre ting på stranden. Vi har Danmarks største udvalg i ravlygter til både begynderen og den professionelle.

Se video fra TV-avisen hvor Treasurehunter viser hvordan man finder rav med en ravlygte

Ravlygter

Aktive filtre

Hvad er en ravlygte? 

En ravlygte er en specialfremstillet LED lygte, som indeholder et ultraviolet lys. Når ravlygtens lys rammer en klump rav, får den ravet til at lyse op i en gul farven, som gør det nemt for ravsamleren at få øje på. En ravlygte er derfor et perfekt værktøj til skattejægeren, som ønsker at finde rav omkring de danske kyster. 

Valg af den bedste ravlygte

Der kan være forskellige meninger om, hvilken ravlygte som er den bedste på markedet. Der er ravsamlere som mener, at ravlygten skal være lille og let, så den er nem at have med rundt på skattejagt. Der er derimod også andre, som mener at en ravlygte skal være mere robust, så den kan holde til alt slags vind og vejr.


Der findes et stort udvalg af forskellige ravlygter, og det kan derfor være svært for nybegyndere, at blive klog på, hvilken ravlygte de skal vælge. Det er ikke helt lige meget, hvilken ravlygte man anskaffer sig, da en god ravlygte kan være lige præcis det som gør, at man har held med sin ravjagt.

 

Det er vigtigt at tage højde for, at det danske vejr kan være hård mod ravlygten. Det er meget salt i det danske havvand, og det er noget der skal tages højde for, når man køber sin ravlygte. Kvaliteten skal derfor være i orden, så den både kan holde til det danske vejr, men også kunne tåle slag og andet. Det er samtidig vigtigt, at den kan holde et stabilt kraftigt lys over en længere periode, uden at løbe tør for batteri.

Vælg en CE-Godkendt ravlygte

Det er altid en god ide, at kigge efter en CE mærkning, når du skal købe en ravlygte. CE-mærket er din sikkerhed for at ravlygten overholder gældende sikkerheds- og kvalitetskrav. CE-mærkningen sikre desuden at ravlygterne, batterierne og opladeren er testet, for at minimere risikoen for kortslutning og brand. Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvis uheldet er ude, er det ikke alle forsikringer der dækker eventuelle brandskader, som er forårsaget at elektronik, som ikke overholder de gældende sikkerhedsstandarder. Forhør dig derfor altid hos leverandøren, om den ravlygte du vil købe, er godkendt. 

Køb din godkendte kvalitets ravlygte hos os!

Hos Treasurehunter.dk kan du være sikker på, at alle vores ravlygter, opladere og batterier lever op til alle gældende sikkerheds- og kvalitetskrav. Du kan derfor med ro i sindet købe en ravlygte hos os. Vi sælger samtidig nogle af markedet kraftigste ravlygter som Amber Moon PRO, Amber Eye Gold, Amber Rhino PRO og Scorpion PRO. 

Hvor er det bedste sted at gå på ravjagt?

I Danmark har vi en fantastisk natur, som danner gode forudsætninger for at gå på ravjagt. De kraftige storme ved de danske kyster, skaber de bedste forhold for, at havets guld løsner sig fra havbunden under stormen, og skylder ind til land. 

 

Særligt efter tidevandet, hvor vandstanden stiger og efterfølgende falder, er det muligt at finde rav som gemmer sig blandt tang og sten. Det er typisk her man vil møde rutinerede ravsamlere, som går langs vandkanten, og håber på at finde det helt store bytte. 

 

Alle kan finde rav, og det kræver blot en masse tålmodighed og en smule held. Der er nogle få ting, som man kan gøre, for at have de bedste forudsætninger for at finde rav. Her er 5 tips til en vellykket ravjagt:

Gå ud efter en god storm

Der er størst chance for at finde rav, hvis du går ud til kysterne efter en storm. Stormen skyller ravet op fra havbunden, og det gemmer sig typisk blandt de store bunker af tang, som havet skyller op på kysten. Da rav er et let materiale og ikke vejer meget, kommer det ofte ind med bunkerne af tang.

Koldt vand

Den bedste årstid for en god og succesfuld ravragt er i efteråret og vintermånederne. I denne periode er vandet koldt og har den største bæreevne, og sammen med de stærkere vinde i disse måneder er der størst chance for, at det skyller rav i land. 

Stå tidligt op

Konkurrencen er stor, når det kommer til at finde det bedste rav. Der er rigtig mange mennesker, som leder efter rav, og det kan derfor betale sig at stå tidligt op. 

Medbring en ravlygte

Rav kan være svært at se, især når det ligger gemt sammen med andre sten. Det kan derfor være en rigtig god idé at medbringe en ravlygte, som har et specielt UV lys, som får rav til at lyse op, og dermed gør det mere synligt.