Der er 5 produkter.

Viser 1-5 af 5 element(er)

Geocaching

GÅ PÅ SKATTEJAGT

Geocaching er en sport for alle der kan lide frisk luft, spænding og udfordring. Ved hjælp af en GPS og information om skatten fra geocaching.com er du klar til at begive dig ud på skattejagt for at finde en hemmelig gemt beholder.

Det kan også være at du selv vil skjule en skat? Så skal du bruge en beholder og lidt papir.

Geocaching

Aktive filtre

HVAD ER GEOCACHING?

Geocaching går i alt sin enkelthed ud på at finde en beholder som oftest er gemt så godt at den falder i et med naturen. Når du finder den, indeholder den altid en logbog hvor du skal notere at du har været der. Der kan også forekomme legetøj eller tokens som du gerne må tage som souvenir. Du skal dog efterlade en souvenir selv til den næste geocacher.

SÅDAN KOMMER DU IGANG

Du skal starte med at oprette en profil på geocaching.com. Her inde kan du finde alle de caches som eksisterer i hele verden. Du kan også oprette din egen cache og igennem siden kan du så se hvor mange som finder din skjulte skat (cache).
Inden du kaster dig ud i det er det en god idé at du læser de bestemmelser der er omkring geocaching på naturstyrelsens hjemmeside.

ADVARSEL! LÆS INDEN DU BEGYNDER PÅ GEOCACHING

Det forekommer at der bliver fundet granater fra 2. verdenskrig. Da krigen sluttede blev der ryddet op over alt i Danmark og i vores skov. Men det forekommer alligevel at der bliver fundet granater i vores skove, selvom det efterhånden er yderst sjældent. Da granaterne er gamle kan de være ekstra følsomme i forhold til en moderne granat. Derfor er det vigtigt uanset hvilken type granat du finder at tage dig nogle forholdsregler. Disse lister vi op her under:

  1. Har din magnet fået fat i en granat eller noget du mistænker for kunne være en granat, må du ikke tage nogle former for chancer. Sænk magneten med granaten stille og roligt ned i vandet igen.
  2. Gå mindst 100 meter væk fra granaten og ring til politiet tlf. 114 og fortæl hvad du har fundet.
  3. Politiet sender EOD (Ammunitionsrydningstjenesten) ud for at identificere det du har fundet og vurderer om det er farligt. Er det farligt laver de som regel en sprængning på stedet, eller foretager en nødflytningen af granaten hvor efter den sprænges.
  4. Indtil EOD ankommer er det vigtigt at du bliver i området og sikrer at andre folk ikke nærmer sig granaten.
  5. Tag ikke kontakt til andre end politiet, da interessen blot vil gøre at der kommer folk til som potientielt set kan komme til skade hvis granaten selvdetonerer. EOD har også bedre arbejdsvilkår hvis der ikke er mange mennesker på stedet.
  6. Hvis du finder skydevåben eller ammunition, skal disse afleveres til politiet. Undgå at røre det med fingrene da genstandene kan indeholde bev