Ravjagt med ultraviolet lys for begyndere

Ravjagt med ultraviolet lys for begyndere

Det at gå ud i naturen og finde små skatte, har i mange tusinde år, været noget mennesket har praktiseret. Også ravjagt. 

Ravjagten har eksisteret siden stenalderen hvor man ledte efter det gyldne hærdede harpiks og brugte det til smykker eller som en form for valuta.

Rav er et besynderligt stykke natur. Det er mange millioner år gammelt. Faktisk over 55 millioner år. Det er svært at sige præcist hvor det enkelte stykke rav stammer fra, for det kan komme helt fra England i vest og over til Rusland og Ukraine i øst. Dog ved man at det stammer fra nåletræer.

Hvor finder man rav i Danmark

I Danmark er rav mest udbredt på Vestkysten, men da floder, have og istiden har spredt de urgamle ravstykker over alt i Nordeuropa, så kan der forkommen rav på alle kyststrækninger i hele landet.

Det er dog nemmest at finde rav på kyster med sandstrande, da ravstykkerne nemt kan gemme sig blandt sten på de mere stenede strækninger af kysten.

5 tips til den ny ravjæger

Det er aldrig nemt at starte helt alene på noget nyt og uprøvet. Der er sikkert en masse spørgsmål at stille og man kan bruge meget tid på at prøve sig frem.
Derfor har vi hos treasurehunter.dk samlet 5 gode tips til dig der gerne vil ud at finde rav på dine første ravture. I disse 5 tips tager vi udgangspunkt i at du vil prøve ravjagt i mørke. God ravjagt.

1. Vælg den rigtige ravlygte

I dag er det blevet meget populært at jage rav om natten. Her til bruger man en såkaldt ravlygte. Det specielle ved ravlygten er at den lyser med ultraviolet lys. I dette uv-lys lyser ravstykkerne op og man kan meget nemt adskille dem fra andre småsten og skaller i sandet. Nogle vil måske sige at det er snyd at bruge en lygte, men ravet skal jo stadig være til stede for at man finder noget. Hvis man synes det bliver for nemt kan man eventuelt jage rav om dagen i stedet for. Det kræver dog et godt trænet øje at se ravet i dagslys.

Der er mange ravlygter på markedet. Det kan være svært at vælge hvilken en der er den rigtige til dig. Derfor har vi skrevet en lille artikel om vores 6 bedste ravlygter fra vores eget sortiment. Vi har ravlygter til alle formål.

2. Ravjagt efter storm og højvande

Når det stormer, bliver de meget lette ravstykker skyllet med bølgerne og op på stranden. Man kan med fordel starte sin søgen blandt tang og småsten der også er skyllet op.

Så hvis man gerne vil have de bedste forhold for en god ravjagt, så er det bedst at finde en sandstrand hvor en stærk pålandsvind lige har lagt sig. Med stor fordel kan du holde øje med vandstanden, og starte din ravjagt ved faldende vand. Men du skal være hurtig ude, der er helt sikker andre der har fået den samme ide.

3. Brug ravbriller

Der er to fordele ved at erhverve sig og bruge ravbriller når man går på ravjagt med uv lys om natten. For det første beskytter de øjnene så de ikke løver i vand. For det andet arbejder brilleglasset sammen med det ultraviolette skær og får ravklumperne til at fremstå helt klart imellem sten og tang på sandet.
Med nogle af vores pakkeløsninger medfølger ravbriller ellers kan du se dem og tilkøbe et par i vores shop her. (link til kategori)

4. Søg efter rav i ¨pindelaget¨

De fleste nybegyndere kigger efter ravet imellem småstenene. Det er oftest slet ikke her du vil finde dit første stykke rav. Der hvor man skal kigge er nemlig i ¨ pindelaget ¨. Der hvor der er meget tang, små grene og andet opskyl. Rav er superlet, og har nemt ved at flytte sig i havet alt efter strøm og vind. Det vil oftest bevæge sig på samme måde som træ, kul og løst tang. Derfor vil du helt sikkert finde rav her.

5. Undgå for stor spredning på lyskeglen

Når du afsøger et strandareal med din ravlygte, er det meget vigtigt at du ikke har for stor spredning på ravlygtens ultraviolette lyskegle. Det bliver for det første uoverskueligt for dig at afsøge et område systematisk og ordentligt, og desuden bliver selve UV-lyset svagere jo større lyskeglen er. Når man er nybegynder i ravjagt kan man med fordel gå helt systematisk frem. Det vil give dig meget større muligheder for en stor skat på skattejagten.

 

Guidede ravjagt ture

Hos treasurehunter.dk anbefaler vi at man begynder med en ravjagt med en erfaren guide. Det er desuden altid sjovere at være flere om at lede efter rav og chancen for at finde meget rav er større.
Guiden giver også alle de tips og ideer der skal til for at man bliver en god ravjæger.

Se alle vores guidede ture her