5 Gode Ravspots På Vestkysten

5 Gode Ravspots På Vestkysten

Vestkysten er igennem tiden blevet kendt som at være et godt sted at gå på ravjagt. Der er tit en hård blæst ind fra vest og det får de små gyldne ravklumper til at løsne sig fra bunden af havet og skylle op på stranden. Men det er langt fra lige god at lede alle steder. Her i denne artikel har du 5 supergode ravspots på vestkysten. God jagt.

Efter en endt storm eller hård vind ind fra vest, er Vestkysten et rent rav-eldorado. Der kan til tider være rigtig meget rav at finde her, også i store størrelser. Men selvfølgelig er nogle steder bedre end andre og disse steder kan være der hvor du rammer ind i et rent rav-mekka.

Rav er et urgammelt produkt af fortiden. Det stammer fra nåletræer og kan komme fra hvor som helst. Lige fra Storbritannien i vest til Ukraine i øst. Tidens vandmasser i form af floder, vandmasser samt istiden, har flyttet rundt på de fine gyldne klumper. Ingen ved hvor de dukker op eller hvornår. Det er det der gør det enorm spænende at være ravjæger i Danmark.

Hvis du har mod på at køre en tur og samtidig nyde naturen fra en af den smukke og storslåede sider, så anbefaler treasurehunter.dk at du prøver en af de 5 følgende ravspots på Vestkysten.

#1 Klitmøller

Stranden ved Klitmøller udskiller sig lidt fra andre strande. Stranden ligger en smule i læ fra en sydlig vind bag havnemolen. Det gør at rav tit ophober sig ude i vandet og når vinden skifter til vest eller nordvest, skyller større mængder småsten og tang op på stranden. Heri blandt andet masser af rav.

Parkeringsforhold ved Klitmøller

Der er rigtig fine parkeringsforhold ved Klitmøller Røgeri, og man kan derfra gå ned på stranden og starte ravjagten helt oppe ad havnen. Vær opmærksom på at der løber 2 åer ud syd for Klitmøller. Respekter dyrelivet omkring åerne og færdes med forsigtighed.

#2 Agger

Også et meget kendt område at gå på ravjagt er ved Agger. Både nord og syd for byen er der gennem tiderne fundet masser af rav. Også store stykker. Ud for Aggers kyst, er havbunden fyldt med småsten. Der nede imellem stenene gemmer der sig rav. Ved stormvejr og hårde vinde fra stik vest bliver bunden hvirvlet op og ravet bliver skyllet fri og op på stranden.

Parkeringsforhold ved Agger

Ved Agger Badehotel er der masser af tilladt parkering. Herfra kan du nemt vade ned på stranden og gå enten til højre eller venstre. Pas på med at kravle ud på høfderne. De kan være glatte og farlige at opholde sig på hvis en bølge skulle skylle henover. 

#3 Thorsminde

Thorsminde er et meget besøgt sted for ravjægere. Mange Tyske turister kommer hertil for at indlede jagten på det mystiske Nordsø Guld. Thorsminde ligger lige på vejen til Hvidesande og det er nemt lige at stoppe op her og kigge efter rav et par timer. Der er meget finde forhold for ravjægere både nord men også syd for havnen.

Parkeringsforhold ved Thorsminde

Nord for Thorsminde finder man en parkeringsplads på hovedvej 181 ca. 300 meter efter byskiltet. Syd for byen kan der parkeres på havnen og derefter er der ikke langt ned over klitterne. Husk at stille parkeringsskiven.

#4 Søndervig

Dette stræk strækker sig over et kæmpe strandområde. Hele vejen fra Hvide Sande og op til Kryle, som ligger på hovedvejen til Thorsminde. Stranden er hjemsted for mange store rav fund gennem tiden og helt umærkeligt ligeledes hjemsted for mange ravjægere. Heldigvis er der masser af plads og chancen for et godt fund er stor her.

Parkeringsforhold ved Søndervig

Der er gode muligheder for parkering ved Lyngvig Fyr men der skal dog traves en del for at nå vandet. Området er præget af ferieboliger og private sommerhuse. Desværre også præget af indbrud i disse. Så lad intet af værdi ligge synligt fremme når du er på ravjagt.

#5 Vejers Strand

Vejers ligge forholdsvis tæt på Esbjerg og er en meget besøgt strand. Det er nemt for folk fra byen at kører en tur derud, men strandens utrolige længde, til begge sider gør, at der er plads til alle. Ved Vejers Strand

Parkeringsforhold ved Vejers Strand

Parkeringsmuligheder ved Vejers Strand er der masser af. Man må nemlig gerne kører på stranden. Så det er for en driftig ravjæger nemt at dække store dele af stranden hurtigt og effektivt. Man skal dog passe på løst sand som man nemt kommer til at sidde fast i.

Er du ny ¨Bounty Hunter¨?

Alle kan lære at søge efter rav på stranden. Men som med alt andet nyt er det bedst at begynde med et par gode råd fra en ekspert på området. Der stilles stort set ingen større krav til udstyret men der er ting der gør det nemmere og sjovere at være nyklækket ravjæger.
Her kan du læse artiklen om ravjagt for begyndere

Ravjagt med uv lygter

Steder hvor der igennem tiderne er fundet meget rav, kan ofte være meget besøgt. Derfor kan de være svært at finde et stykke strand der ikke allerede har været besøgt af en anden ravjæger samme dag. Derfor, kan det med fordel være en ide at gå på ravjagt om natten. Hvis stormen eller den hårde vestenvind lægger sig ud på aftenen, og vandet trækker sig tilbage, kan man gå på ravjagt med en uv lygte.
Uv lygten eller ravlygten som den også kaldes, er en lommelygte der lyser med ultraviolet lys. Dette får ravet til at lyse op og tydeligt udskille sig fra andre småsten i vandkanten.